“Este o scumpire pe care a facut-o furnizorul de agent termic, CET, care tine de Guvern. Scumpirea este de 13 la suta. Noi am contestat aceasta scumpire pentru ca este o autoritate, ANRE, care aproba preturile si eventualele scumpiri. Am contestat-o acolo, dupa care vom merge in instanta. Din pacate, ea este aplicabila de la 1 aprilie. In cazul in care vom avea castig de cauza cu contestatia sau in instanta, vom deduce partea platita suplimentar de populatie din viitoarea factura”, a spus Radu Mazare.

Primarul Constantei a spus ca o alta problema este legata de faptul ca Guvernul nu si-a platit partea de subventie la incalzire, iar aceasta datorie se ridica la aproximativ 11 milioane de euro.

“I-am dat in judecata, pentru ca in lege spune ca subventia trebuie sa fie platita in functie de numarul de gigacalorii consumate de catre respectivul oras. Ori domnul Boc le-a platit in functie de intensul portocaliului, drept pentru care mai avem un proces, ca sa-i determin sa-si achite datoriile fata de constanteni", a explicat Mazare.

El a anuntat ca ia in calcul realizarea unei "fabrici de caldura", independenta de CET, care sa poata vinde gigacaloria mai ieftin decat in prezent.

“Am luat legatura si cu un inalt reprezentant al BERD, pentru a face o noua investitie intr-un sistem de distributie, de furnizare de energie termica, intr-o fabrica de caldura care sa scoata o gigacalorie mai ieftina si sa nu creasca pretul asa cum o cresc cei de la stat cand li se scoala pe chelie, cum se spune. Sa devenim independenti. O alta discutie este daca s-o facem singuri, daca impreuna cu un investitor, daca sa facem un singur producator, un CET cum este acum, daca sa facem mai multe si sa alimentam din aceste mai mici centrale punctele termice”, a adaugat primarul Constantei.