Astfel, pentru angajatii din clasele 0-21, salariul va creste cu 50 lei brut incepand cu 1 august, urmand o majorare de 100 lei brut incepand cu 1 octombrie, iar pentru angajatii din clasele 22-50 suma de 150 lei brut incepand cu 1 octombrie, informeaza Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

De asemenea, protocolul vizeaza angajarea de salariati pe posturile vacante, conform rezultatelor normarii in curs de desfasurare, acordarea de sporuri salariale, aprovizionarea cu rechizite si consumabile, achizitionarea de uniforme pentru postasi si alte masuri menite a imbunatatii conditiile de munca ale angajatilor companiei.

Masurile mentionate au fost decise ca urmare a negocierilor, pe baza unei liste lungi de propuneri facute atat de managementul CNPR, cat si de reprezentantii sindicatului.

Cresterile salariale vor fi operate in conformitate cu legislatia in vigoare si cu aprobarea Ministerului Finantelor Publice, la prima rectificare bugetara.

Prioritatea managementului Postei Romanea este finalizarea un plan de crestere a veniturilor companiei, care, coroborat cu gestionarea eficienta a resurselor deja existente, sa consolideze rezultatele pozitive de pana acum si sa previna reintrarea intr-o zona de deficit major, a declarat intr-un comunicat ministrul Razvan Cotovelea.

Posta Romana este de sase luni pe profit, iar profitul operational pentru primul trimestru al acestui an este 22,5 milioane lei. MSI detine 75% din actiunile Postei Romane.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o retea teritoriala de 5.687 de unitati si 27.305 de angajati. Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011, potrivit datelor din bilantul Postei.

In perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi in fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an.