Fiscul va inregistra din oficiu,  dupa ce presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fisala (ANAF) a emis un ordin in acest sens, a informat institutia aflata in cadrul  Ministerului Finantelor Publice.

"Pentru a evita aglomeratia la unitatile fiscale, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a emis un ordin potrivit caruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflati in prezent in aceasta situatie. Ca urmare, contribuabilii inregistrati in evidentele fiscale, la 31.12.2009 ca platitori de impozit pe venitul microintreprinderilor nu trebuie sa se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaratiei de mentiuni 010", se arata in comunicatul ANAF.

Saptamana trecuta, Ionut Simion, partener la PriceWaterhouseCoopers, avertiza ca schimbarea regimului de impozitare ar presupune obligatia microintreprinderilor de a completa declaratia 010, prin care sa se inregistreze la Fisc ca platitori de impozit pe profit.

Pana sfarsitul anului trecut, microintreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze intre plata impozitului pe profit si plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv in ultimii ani pana la 3% din venituri.