Brazilia a continuat sa fie principala sursa a mesajelor de tip spam in perioada mentionata, cu peste 10% din total, insa totalul a scazut fata de primele trei luni ale anului, cat se ridica la aproape 20%.

India este a doua clasata in clasamentul realizat de producatorul de solutii de securitate, cu peste 8%, fiind urmata de Rusia, cu 6,64%, Coreea de Sud, cu 5,54%, SUA, cu 5%, şi Vietnam, cu 4,02%. De remarcat ca aproape 51% dintre mesajele spam au fost trimise din primele zece tari din clasamentul PandaLabs.

Pe primele locuri intr-un clasament realizat in functie de numarul de calculatoare infectate sunt clasate Taiwan, Rusia şi Turcia, se mai arata in raportul PandaLabs.

Producatorul de solutii de securitate a identificat la nivelul celui de-al doilea trimestru şi o noua tehnica de phishing, numita "Tabnabbing". Aceasta consta in copierea website-urilor populare, cum ar fi Gmail, Hotmail, Facebook, convingand utilizatoriii ca sunt in paginile oficiale, atacatorii furand datele de autentificare ale acestora.