In multe comune, insolventa este la ea acasa, desi nu a fost declarata oficial. La Hulubesti, in Dambovita, managementul nu exista, iar datoriile se aduna vertiginos. Primarul si-a trimis angajatii acasa si la "Romania, TE IUBESC", vine cu explicatii pentru acuzatiile de frauda. Ion Chirita, primar Hulubesti: "Aici nu s-a furat, s-a muncit..."

Si totusi in comuna ploua cu acuzatii. Fost viceprimar: "Mi-a zis: te invat eu cum se fura cu acte".

Duminica, la "Romania, TE IUBESC" am mers si intr-o comuna doljeana. Primarul a fost arestat pentru ca ar fi umflat devizele la achizitia de locuri de joaca, amplasate in zone unde scolile s-au inchis pentru ca nu prea mai sunt copii. De tobogane se scarpina vacile. Vacarul nu se supara pe sat, ci se amuza pe seama primarului.

Iar intr-o comuna din Mehedinti, primarul se cearta cu un consilier, dupa ce au fost la un pas sa piarda sediul nou al primariei, pe care s-a pus sechestru. Cladirea urma sa fie scoasa la licitatie, din cauza datoriilor. Un localnic i-a luat pe alesii locali la rost.

La visteria primariilor de la tara ravnesc si alesii din Parlament. Si nu de putine ori obtin contracte pe bani frumosi. Un senator este cercetat penal intr-un dosar privind amenajarea unei baza sportive in Gorj. Iata-i reactia cand l-am cautat pentru explicatii: "Mai bine luam eu liftul..."

In mii de sate si comune romanii inca viseaza la asfalt, apa si canal. Un tavalug al datoriilor atarna tot mai greu la deficitul bugetar al tarii. Restantele se multiplica an de an in primarii, in timp ce oficialii straini ne arata cu degetul.