In vacanta, Tiberiu a avut de invatat un singur lucru: fotbal. Baiatul e constient totusi ca peste nici doua saptamani trebuie sa demonstreze ca se pricepe si la stiinte exacte. Elevul trece in clasa a IV-a si are deja experienta de un an cu gadgeturile.

Chiar daca prefera vacanta, Octavian trece in clasa a III-a, asa ca face ultimele pregatiri pentru scoala. Nu printre standurile de caiete si creioane, ci tot printre gadgeturi cautand metode care fac din matematica o simpla joaca.

"Parintii sunt foarte interesati de achizitia unor astfel de gadgeturi. Invata sa scrie sa citeasca, cat mai multe limbi straine si in acelasi timp se si distreaza", spune reprezentantul unuia dintre cele mai mari magazine online de pe piata locala.

Cele mai cumparate sunt laptopurile, telefoanele inteligente si tabletele, produse care sunt la moda acum. Pentru acestea parintii dau intre 550 de lei si 3.400 de lei.

Chiar daca ravnesc dupa asemenea aparaturi, multi nu-si permit totusi sa le cumpere. De pilda, mama Clarei rasufla usurata dupa ce fata ei a ales un ghiozdan de patru ori mai ieftin fata de cel pe care il ochise initial.

In Romania, un elev are nevoie de cel putin 400 de lei la inceputul anului scolar. Dar in cele mai multe cazuri suma depaseste si 1.000 de lei. In acest pret sunt incluse rechizitele, ghiozdanul si uniforma scolara.