Parintii care au inceput sa vina de la ora 6 dimineata cu copiii la cresa au fost informati ca trebuie sa se descurce singuri. Educatorii au refuzat sa-i primeasca pe cei mici, dupa ce au vazut sumele trecute in fluturasii de salariu.

In lupta dintre angajatii creselor si autoritati au avut de suferit insa oamenii, care nu au fost anuntati de actiunea de protest fara precedent. Abia luni dimineata educatorii s-au decis ca nu vor incepe munca si nu i-au anuntat pe cei peste 200 de parinti.

Asa ca fie au ramas acasa cu copiii si nu au mai mers la serviciu, fie i-au lasat la rude sau prieteni. Si in acest caz au intarziat insa la serviciu.

Grila de salarizare a fost calculata in conformitate cu normele Ministerului Muncii, se apara functionarii Primariei Sectorului 4. "E greu de crezut ca o familie poate trai din acest salariu. Noi suntem prinsi la mijloc", spune Mircea Nikolaidis, director Directia de Asistenta Sociala Sector 4.

Pana la urma, una dintre cele trei crese a revenit la munca dupa patru ore de protest, dar celelalte vor incepe activitatea abia de marti.