ICCJ a respins contestatia lui Stavarche la masura arestului preventiv dispusa de Curtea de Apel Bacau, pe 1 iulie.

Astfel, edilul suspendat, varul sau Liviu Cenusa si Liviu Goian, patronul unui post local de televiziune, cercetati in acelasi dosar, raman in arest, conform deciziei de la inceputul lunii.

Prefectura Bacau a decis, pe 2 iulie, suspendarea lui Romeo Stavarache din functia de primar al municipiului Bacau.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mita, a fost arestat preventiv, pe 1 iulie, de Curtea de Apel Bacau, pentru 30 de zile, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar.

Stavarache a fost retinut, pe 26 iunie, de DNA si, in aceasi zi, Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca Liviu Cenusa si Liviu Goian sa fie cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit DNA, primarul Bacaului a fost retinut pentru cinci infractiuni de luare de mita, Liviu Goian a fost retinut pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita, iar Liviu Vasile Cenusa pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita.

Conform sursei citate, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a cerut si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacau din 2004.