În Ajunul Crăciunului reprezentanții protestatarilor, grupați în aceste organizații, i-au cerut premierului într-o scrisoare deschisă să accepte un dialog despre viitorul și libertatea României.

Discuțiile au durat mai bine de 2 ore. Organizațiile civice afirmă că există o ruptură uriașă între Legislativ și societatea civilă, între legile justiției și vocea străzii.

Însă modificările la legile justiției au fost votate deja de Parlament și urmează să ajungă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, legile au fost deja contestate la Curtea Constituțională, iar șeful statului a anunțat că va face tot ce este posibil pentru ca aceste legi să nu fie aplicate. Prin urmare, este de așteptat ca aceste legi să fie întoarse la Parlament și votate din nou.

Însă, recent, un grup de parlamentari PSD a depus un nou proiect de modificare a legislației penale, care seamănă foarte mult cu celebra OUG 13. În acest proiect, parlamentarii PSD propun ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune doar dacă paguba depășește suma de 200.000 de euro.

Mai mulţi manifestanţi au venit la Guvern în jurul orei 11.00 pentru a susţine delegaţia formată din reprezentanţii asociaţiilor care au intrat la discuţii cu premierul Tudose. Ei spun, însă, că discuţiile cu premierul ar trebui purtate în stradă, nu în Guvern, “cu hoţii”.

De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegaţi din partea organizaţiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent şi clar. În desemnarea celor 7 delegaţi, organizaţiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativităţi cât mai mari a grupurilor semnatare”, se precizează pe pagina de Facebook “Corupţia Ucide”.

La întâlnire au participat: Alexandru Socol – Corupţia Ucide; Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurenţiu Ştefănescu – Iniţiativa Timişoara, Marius Deaconu – Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Poliţeanu – Iniţiativa România, Mihai Tudorică - #REZISTENŢA, Radu Dumitriu – delegat al organizaţiilor din Diaspora.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.