Potrivit Dispozitiei nr. 194 privind stabilirea normelor de organizare si functionare a teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric Bucuresti, terasele dintr-un anumit perimetru al Centrului Istoric, cuprins intre Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul I. C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, trebuie sa fie stranse pana la ora 4.00, pentru a permite salubrizarea. 

Aceeasi dispozitie prevede ca terasele sezoniere din Centrul Istoric pot functiona pe domeniul public sau privat al municipiului si pe terenuri proprietate privata a persoanelor fizice sau juridice pe o perioada de timp determinata, cuprinsa in intervalul 15 martie - 15 noiembrie al fiecarui an. 

Potrivit dispozitiei, terasele sezoniere pot fi amplasate numai in locurile pentru care se obtine aviz de la Directia Generala Dezvoltare Urbana din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Amplasamantele vor fi aprobate in ordinea primirii solicitarilor, spatiul alocat terasei neputand depasi lungimea fatadei localului. La avizare, trebuie sa se urmareasca, pe cat posibil, ca terasele invecinate sa aiba latimi egale.  Poate fi avizata amplasarea teraselor pe totuare care au latimea minima de trei metri, cu obligatia de a se pastra un spatiu liber pentru circulatia pietonilor, inspre carosabil, cu latimea minima de 1,50 metri, precum si pe partea carosabila a strazilor exclusiv pietonale, cu conditia de a pastra o zona libera cu latimea de patru metri, pentru interventiile de urgenta.  Pentru delimitarea teraselor, pot fi folositi parapeti mobili, realizati exclusiv din lemn si/sau metal cu inaltimea maxima de un metru, si/sau aranjamente florale verzi, care trebuie intretinute. Sunt interzise, conform dispozitiei, jardinierele de plastic si a plantelor decorative artificiale. Totodata, se interzic construirea platformelor, utilizarea covoarelor din materiale plastice, mobilierul pliant sau din plastic.  Mobilierul, care va fi, de asemenea, avizat de Directia Dezvoltare Urbana, va fi compus din seturi identice, cu o structura din lemn, rachita sau metal, in concordanta cu arhitectura cladirilor si restul elementelor care alcatuiesc terasa, evitandu-se culorle stridente.

Umbrelele teraselor din Centrul Vechi nu trebuie sa aiba alte culori decat cele din cromatica alb-beige, iar amplasarea de cortine de protectie impotriva vantului si ploii pe terase este interzisa, se mai precizeaza in dispozitia data de Oprescu.  De asemenea, nu pot fi amplasate pe terasa piese de mobilier pentru pregatirea produselor sau spalarea veselei, vitrine sau standuri de prezentare a produselor si nici televizoare, plasme sau video-proiectoare.

Singura publicitate permisa este cea pentru local si pentru firma contractata pentru amenajarea terasei, cu respectarea paletei cromatice si achitarea taxei de publicitate. 

Muzica si spectacolele live organizate pe terase se vor termina la ora 22.00, potrivit unei alte prevederi din dispozitie. 

Organizarea de evenimente festive private, precum nunti si botezuri, pe terasele din Centrul Istoric este interzisa. 

Textul integral al Dispozitiei nr. 194/04.03.2013 se afla pe site-ul www. pmb.ro, la sectiunea acte normative.  Dispozitia edilului a fost emisa dupa ce Regulamentul privind organizarea si functionarea teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric nu a intrunit numarul de voturi pentru a fi adoptat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din 25 februarie 2013. Edilul sef al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, dupa neaprobarea proiectului privind functionarea teraselor sezoniere din Centrul Istoric, ca nu negociaza Bucurestiul cu nimeni, precizand ca va face ca acest regulament sa devina functionat incepand cu 1 martie printr-o dispozitie de primar. 

Mugur Mihaescu, vicepresedintele ACCI, a aratat ca membrii asociatiei isi platesc taxele si impozitele la timp si doresc sa fie reglementati, amintind ca regulamentul la care asociatia a lucrat alaturi de Primaria Capitalei, timp de doi-trei ani, nu a fost adoptat in CGMB. 

Mihaescu a mai aratat ca, daca in urma cu sase-opt ani, Centrul Istoric era o afacere de trei milioane de euro, cifra de afaceri a ajuns sa creasca pana in prezent in jurul a 200 de milioane de euro. Potrivit vicepresedintelui ACCI, in Centrul Istoric exista 200 de spatii, care au 8.000 de salariati iarna si 10.000 vara, iar zona este vizitata saptamanal de circa 100.000 de turisti romani si straini.