Proiectul apartine Primariei Capitalei si va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in sedinta de astazi.

Panourile vor fi plutitoare si pe ele ar urma sa creasca iarba sau iedera. In functie de gradul de reprezentativitate va fi aleasa si dotarea panourilor.

In proiectul transmis CGMB, municipalitatea explica in detaliu in ce consta investitia.

Cursul Dambovitei a fost impartit in trei tipuri de zone, in functie de gradul de "reprezentativitate" pentru oras. Apoi vor fi alese, in functie de configuratia albiei betonate a Dambovitei, tipurile de panouri care vor fi montate de la apa la coronamentul digului de beton.

Ca dimensiuni, panourile vor fi de doua tipuri: unul special pentru zonele in care malul Dambovitei este inalt si altul pentru zonele cu distanta mai mica de la apa la coronamentul digului.

Tehnic, solutia presupune ca fiecare panou sa aiba un ventilator, niste surse de iluminat, dar si panouri fotovoltaice care sa alimenteze sistemul cu energie.

In opinia primarului Oprescu, proiectul, odata realizat, atinge trei obiective majore: unul cultural - urbanistic, unul de mediu si social si unul tehnic economic.