"In cateva saptamani o sa apara o harta de risc a Bucurestiului. Nu o sa o fac niciodata publica, pentru ca eu nu sunt de acord cu speriatul populatiei. Nu sunt nici la dispozitia samsarilor de locuinte care, va dati seama, ce circ ar face in momentul in care va aparea o harta de risc seismic", a spus Sorin Oprescu, intrebat de cladirile cu risc seismic din Bucuresti, noteaza Mediafax.

Edilul a aratat ca in momentul in care a preluat mandatul de primar erau 381 de cladiri cu risc seismic si ca in acest moment sunt 359, iar restul s-au consolidat. "E putin fata de ce am putea face daca ar exista bani. Nu au existat", a adaugat Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat ca trebuie modificata legislatia in domeniu deoarece in acest moment, daca o singura persoana din blocul cu risc seismic nu semneaza ca este de acord cu consolidarea, blocul nu poate fi consolidat.

"Sunt si eu jenat daca in 5 ani de mandat nu am putut sa facem decat aproape 30 de cladiri, sunt 30 de cladiri importante in Bucuresti. As fi dorit sa se petreaca cat mai rapid acest proces. Am invitat din nou profesori de seismologie pentru a putea construi aceasta harta ca sa stim la ce sa ne asteptam", a mai spus Oprescu.