• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea 5,6 in Filipine

Cutremur cu magnitudinea 5,6 in Filipine

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a avut loc luni dimineata (ora locala) pe Insula Mindanao, in sudul Filipinelor, la o zi dupa ce alt cutremur s-a soldat cu zece raniti in aceeasi regiune, au anuntat serviciile seismologice americane, relateaza AFP.

Cutremurul s-a produs la o adancime de 43 de kilometri, la aproximativ 17 kilometri nord-vest de districtul President Roxas, pe Insula Mindanao, la ora locala 4.08 (duminica, 23.08, ora Romaniei), a anuntat Centrul american de geofizica USGS.
Probabilitatea ca seismul sa fi produs victime sau pagube este slaba, apreciaza USGS.
 
Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs in aceeasi regiune sambata seara, in urma caruia au fost ranite cel putin zece persoane si au fost produse pagube materiale, potrivit unor oficiali.
 
Potrivit Institutului filipinez de vulcanologie si sesimologie, acest cutremur a avut loc la o adancime de 16 kilometri, afectand orasul Carmen, pe Insula Mindanao, si provocand panica in randul locuitorilor.
 
Cel putin 10 persoane au fost ranite, iar 46 de case situate in zone rurale izolate au fost avariate, potrivit Apararii Civile.
Filipinele se afla pe Centura de Foc a Pacificului, unde se intalnesc placi teconice si provoaca o intensa activitate seismica si vulcanica.

3 iunie 2013 07:35
Modifică setările cookies