"Dupa finalizarea primei etape a operatiunii 'Cristal' si pana la reluarea acesteia, la inceputul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative si materiale implicate in verificarea centrelor engros din toata tara sa fie relocate in cadrul unei noi operatiuni denumita Revelion 2016".

Intre 31.12.2015 - 05.01.2016, inspectorii antifrauda vor controla, la nivelul intregii tari, localurile care organizeaza petreceri de revelion, anunta ANAF.

In cadrul acestei operatiuni se urmareste verificarea modului in care operatorii economici au inregistrat sumele incasate pentru pachetele de Revelion vandute, precum si incasarile din seara de Revelion care nu au fost prinse in pachetele respective.  

"Actiunea se bazeaza pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. In etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise si proprii legate de capacitatea localurilor, numarul pachetelor oferite la vanzare, cuantumul aprovizionarilor si inregistrarea acestora in evidentele contabile, s-a alcatuit profilul de risc si esantionul de verificat", informeaza ANAF.