"Ca simplu cetatean al Bucurestiului fara intrerupere in ultimii 52 de ani am curajul sa ma inscriu in competitia de a obtine anul acesta din partea dumneavoastra increderea necesara viitorului primar general al Capitalei pentru urmatorii patru ani", afirma Columbeanu intr-un filmulet difuzat pe internet.

Columbeanu a precizat ulterior, intr-o emisiune de televiziune, ca regreta ca "problema se pune doar pentru Capitala tarii si nu si pentru alte zone".

"Consider ca stam pe o mina de aur nu numai la Rosia Montana si nu tine decat de cateva capete luminate - nu ca m-as considera eu printre ele - pentru a transforma acest aur de sub noi, si mai ales din mintile noastre, in rezultate concrete, care sa se vada in viata noastra", a afirmat Columbeanu.

Omul de afaceri a precizat ca va candida independent si ca printre atuurile sale in cursa pentru fotoliul de primar sunt "un pic de inteligenta", precum si lipsa apartenentei la vreun partid politic.

El a mai afirmat, potrivit aceleiasi surse, ca doreste sa transforme Capitala intr-un "centru de afaceri curate".

"Nu cred ca maidanezii sunt printre prioritatile bucurestenilor, dar sunt una dintre problemele care trebuie rezolvata cu omenie, nu cu cainosenie. Cea mai mare problema este a noastra, a tuturor locuitorilor Bucurestiului, iar din acest punct de vedere cea mai buna solutie ar fi o colaborare cu prieteni de-ai nostri din alte tari. Nu e vorba neaparat de o infratire fizica, dar este nevoie de o conectare la circuitele economice aducatoare de beneficii pentru municipalitati cu orase un pic mai avansate decat noi", a spus Columbeanu.

Irinel Columbeanu s-a aflat in atentia publicului in ultimul an ca urmare a divortului de Monica Gabor. Columbeanu detine companii care deruleaza afaceri in constructii si comunicatii.

Daca la inceputul anilor 2000, averea omului de afaceri era estimata la 50-60 de milioane de euro, in 2009, aceasta scazuse la aproximativ 7 milioane de euro, potrivit topului celor mai bogati romani.