Ca sa ne bucuram cat mai mult de razele soarelui si sa nu tinem prea mult becurile aprinse, Constantin Mazilu considera ca avem mare nevoie de aceasta modificare.

"Au fost destui care mi-au spus ca simt trecerea de la ora de vara. Adica se simt obositi, au o stare de anxietate, au fost si cazuri in care au uitat sa-si potriveasca ceasul", explica Constantin Mazilu, deputat PSD.

In sustinerea initiativei sale, deputatul spune ca sunt multi cei care lenevesc iarna. Si asta pentru ca se intuneca prea devreme, deci lumea se retrage in casa mai repede. Asta nu inseamna, afirma tot el, ca suntem si mai odihniti.

Lucrurile nu stau insa tocmai asa. E adevarat ca am castiga o ora de lumina seara, insa diminetile ne-a fi mult mai intunecate. Se luam de exemplu chiar ziua de Craciun, 25 decembrie. Dupa ora de iarna folosita acum, soarele rasare la 7.50 dimineata si apune la 16.40 dupa-amiaza. Daca am pastra ora de vara, soarele ar rasari aproape de ora 9 dimineata si tot inceputul zilei l-am petrece in bezna. E drept ca soarele va apune aproape de ora 18.00.

Neurologii spun ca fiecare dintre noi are un ceas biologic pe care nu e bine sa il strice. Initiativa legislativa este acum in dezbaterea Senatului.