Daca, dupa o noapte de duminica de foc, protestul de luni seara a fost pentru multi doar un pretext pentru o noua bataie cu jandarmii, marti seara huliganii, descurajati probabil si de dosarele penale care le-au fost deschise in zilele precedente, au fost aproape absenti, lasand loc unei manifestatii pasnice dar energice.

Astfel, protestatarii au avut pe pancarte si scandari teme punctuale precum justitia, sanatatea, administratia, taxele sau contractele dubioase pe care de-a lungul anilor presa le-a calificat drept acte de coruptie.

In zona fantanii de la Facultatea de Arhitectura, protestatarii au fost "condusi" de un cadru didactic de la SNSPA, in jurul sau fiind masati majoritatea reprezentantilor ONG-urilor importante din Romania, prezenti si ei la miting in numar mare. Li s-au alaturat studenti, profesori sau tineri de o cu totul alta factura decat cei majoritari in seara precedenta. Cu totii purtau pancarte cu sloganuri continand revendicari politice, sociale, dar si ironii la adresa clasei politice actuale si in special a presedintelui Basescu.

Pe una dintre pacarte se putea citi, spre exemplu, mesajul "Incompetenta este crima", in timp ce pe o alta statea scris: "Coruptia: Gazele - Austria, Apa - Franta, Curentul - Italia, Aurul - Offshore". Un alt protestatar agita un desen in care portretul lui Ceausescu iesea dintr-un corp dezintegrat de-al lui Basescu.

"Generatia Facebook", asa cum scria pe unul dintre bannerele tinerilor de la fantana, avea insa si mesaje mai adanci: "1989 - Revolutie, 2012 - Evolutie".

Fata de zilele trecute, marti au inceput sa apara si nemultumirile clare, punctuale: "Asta nu e justitie!" sau "Unde sunt banii nostri?". Ironiile de genul "Jandarmeria, apara-i chelia!" sau "Am adus vaporul, pleci?" scris pe o bucata de polistiren decupata in forma de vapor au luat locul scandarilor triviale din serile trecute.

Punctul de fierbere al protestului a fost atins odata cu sosirea in piata a inconstientului Ludovic Orban. "Lumea nu uita, ba!", a fost printre primele lucruri care i-au fost transmise fostului ministru de un tanar care l-a intrebat mai intai despre accidentul rutier in care a fost implicat iar apoi despre autostrazile pe care ar fi trebuit sa le construiasca in timpul ministeriatului.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro.