Pana la finele anului, Nokia va reduce numarul angajatilor cu circa 4.000 de persoane, majoritatea concedieriilor vizeaza angajatii din Danemarca, Finlanda si Marea Britanie.

Aceste masuri fac parte din obiectivul propus de a reduce cu 1 miliard de euro cheltuielile operationale neauditate IFRS ale diviziei Servicii si Dispozitive, pentru intregul an 2013 fata de anul 2010, decizie anuntata saptamana trecuta.

Citeste si Cutremur la Nokia: producatorul desfiinteaza 6.000 de locuri de munca

Ce se intampla in Romania

Pe langa fabrica Nokia de la Cluj, Nokia mai opereaza un Centru de Cercetare si Dezvoltare, unde sunt angajate acum 120 de persoane. Acestea vor fi disponibilizate pana la finele trimestrului al treilea, insa salariatii fabricii Nokia nu vor fi afectati. "Aici lucreaza 120 de angajati: specialisti software, ingineri si angajati ai departamentelor de support precum resurse umane, contabilitate", a precizat pentru incont.ro Anna Simai, Senior Manager, Nokia Central Europe.

Si la nivel global o parte din centrele de cercetare vor fi inchise sau isi vor diminua activitatea.

Toti angajatii vor putea ramane pe statele de plata Nokia pana la sfarsitul anului 2011.

Tot astazi Nokia a anuntat ca va colabora cu Accenture. Astfel, 3.000 de angajati ai Nokia, precum si dezvoltarea softului pentru Symbian vor fi transferati la Accenture.