Valoarea monedei este de 10 lei, este din argint, are forma rotunda, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame si cantul zimtat. 

Aversul prezinta cargoul "Inginer N. Vlassopol" pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol si o reprezentare partiala a planiglobului, inscriptia "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune '2015' si valoarea nominala "10 LEI".

Sursa foto: bnr.ro

Reversul monedei reda portretul Irinei Constantziu-Vlassopol si inscriptia circulara "IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL - 115 ANI DE LA NASTERE". 

Sursa foto: bnr.ro

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. 

"Tirajul este de 250 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 320 lei/buc", potrivit BNR, transmite Agerpres.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.