"Parerea mea personala este ca trebuie gasita o alta solutie, o alta paradigma, pe baza unei declaratii. Daca mentinem, totusi, ideea, (sa se faca-n.r.) pe baza unei declaratii pe propria raspundere, la sfarsitul lunii, in cel mai rau caz. Dar nu acolo era evaziunea", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Problema impozitarii bacsisurilor a fost ridicata si in cadrul intalnirii pe care ministrul Economiei a avut-o, joi dimineata, cu mai multi oameni de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud.

Tudose a propus varianta unei declaratii lunare a veniturilor obtinute din bacsis, apreciind, totodata, ca este nevoie de controale ANAF la unitatile economice, dand ca exemplu ceea ce s-a intamplat pe litoral in minivacanta de 1 mai.

"Prezenta ANAF pe litoral, in minivacanta de 1 mai, a dus la niste concluzii absolut surprinzatoare. Cifrele arata ca, din punct de vedere statistic, pe litoral, de 1 mai, au fost prezenti la fel de multi turisti ca tot anul trecut. Adica undeva ceva scartaie. (...) Altfel, tot ne plangem ca nu sunt bani de drumuri, pentru sanatate, pentru administratia publica locala, pentru investitii, pentru tot ce doriti, dar, cand mai strangem un pic surubul, toata lumea zice ca nu e bine. Ba uite ca e bine, ca lucrurile intra in normal", a afirmat Tudose.