"Regionalizarea trebuie sa se faca doar pe principii economice, nu pe principii etnice si nici de o culoare. Cei care, in acest moment, isi fac campanie electorala numai pe teoreme autonomiste si pe acea teorema a Tinutului Secuiesc nu au argumente in acest sens si cred ca este chiar o jignire la adresa romanilor, in mod special la adresa romanilor din Harghita si Covasna, sa nu vorbim de obiective electorale, ci sa vorbim de autonomia Tinutului Secuiesc", a spus ministrul Administratiei si Internelor, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Dusa, "sloganuri" cum ar fi cel despre autonomia Tinutului Secuiesc nu isi mai au locul in 2012.

"Aceste sloganuri nu isi mai au locul in 2012. Cei care folosesc aceste elemente de campanie electorala ar trebui sa fie mult mai seriosi si sa nu mai invrajbeasca romanii cu maghiarii care traiesc in cele doua judete, in buna intelegere", a mai spus Dusa.

USL propune ca prin modificarea Constitutiei sa fie instituite regiunile, iar varianta luata in calcul este de regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare ce functioneaza in tara din 1998 si care sunt coodonate de cate o agentie pentru dezvoltarea regionala, organism neguvernamentale, de utilitate publica.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Suceava, ca varianta USL de regionalizare, cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este batuta in cuie, daca se prezinta o propunere mai buna, dar ca este cea mai posibila.

Ponta a spus, intr-o conferinta de presa, ca varianta de regionalizare cu cele opt regiuni de dezvoltare actuale nu este cea mai buna, dar este cea mai posibila.

"In cazul in care deschidem cutia renegocierilor nu cred ca o mai terminam niciodata. Macar cele opt regiuni functioneaza ca regiuni de dezvoltare. Avem Agentiile de Dezvoltare Regionala care pot functiona ca aparat tehnic al regiunii. Asta e propunerea noastra. Nu e batuta in cuie", a declarat Ponta.