Avand in vedere ca in zilele de 24 si 25 februarie, administratiile fiscale din Capitala asteapta un numar mare de declaratii, vor fi deschise 252 de puncte de primire a declaratiei unice.

In Capitala, Ministerul Finantelor va suplimenta cu 29 de puncte de primire a declaratiei unice, in sectorul 3 si sectorul 5, unde isi vor depunde declaratiile  toti contribuabilii din Bucuresti, cu exceptia companiilor mari.

In aceste zile, ghiseele vor fi deschise 12 ore, de la 08:00 la 20:00, urmand ca programul sa fie apoi adaptat cerintelor, in functie de numarul de depunatori.

In restul tarii, patronii firmelor isi vor depune declaratiile unice la unitatea unde sunt inregistrati.

Pana ieri, aproximativ 40% din numarul total al declaratiilor unice fusesera depuse. Cea mai mare parte dintre acestea au fost depuse la ghisee, iar din cele transmite online, doar 15% au fost invalide, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Fiscul asteapta pana la sfarsitul acestei saptamani alte aproximativ 470.000 de declaratii de la contribuabili.
Angajatorii pot depune o singura declaratie electronica pentru plata contributiilor sociale, in locul celor cinci care se depuneau pana anul trecut.


Declaratia unica se depune lunar, pana pe data de 25, la unitatea unde este inregistrat contribuabilul.

Pentru depunerea declaratiei, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica.
 
In mod exceptional, pana la data de 1 iulie 2011, contribuabilii care nu detin certificat calificat, pot depune declaratia in format electronic, pe suport electronic, insotit de formularul in format de hartie, semnat si stampilat.
 

Afla cum poti sa-ti depui declaratia unica de AICI!