Vanzarile de martisoare si flori au scazut la jumatate fata de anul trecut. Clientii au fost atenti la pret si au cumparat ce era mai ieftin.

Cuvantul de ordine de 1 Martie 2010 a fost negocierea, din pacate. In Bucuresti lalelele costa 5 lei firul, trandafirii 10 lei, iar zambilele 7 lei. Cel mai ieftin martisor s-a vandut cu 1 leu. Insa cei care au ales un simbol din argint au dat si 50 de lei.

Cele mai fericite au fost luni soferitele. De dimineata, politistii le-au oprit nu pentru a le amenda, ci pentru o mica atentie. Oamenii legii au oferit sute de flori si le-au promis ca se vor reintalni cu siguranta pe 8 Martie.

Plinul la martisoare s-a facut inca de duminica, mai peste tot. In Constanta, comerciantii stransi in centrul orasului n-au dus lipsa de clienti, chiar daca spun ca vanzarile nu se compara cu cele din anii trecuti.

Luni de dimineata, la ora 6, in Piata de Flori din Capitala era deja agitatie. Cu pasi grabiti, in drum spre serviciu, domnii s-au oprit sa le cumpere flori colegelor.

Pe de alta parte, vanzatorii s-au plans ca nu au reusit sa vanda ca anii trecuti. Totusi, mai au o speranta: ziua de 8 Martie.