Mancarea eco: Produsele sunt cu 20-30% mai scumpe, dar mult mai sanatoase! VIDEO!
Avem pamant fertil cat sa dam si la altii, insa nu stim sa-l umplem de bunatati. In timp ce tari ca Italia cultiva peste un milion de hectare fara sa puna un strop de ingrasamant chimic, la noi, doar 1 la suta din suprafata agricola, este destinata productiei ecologice.
Doar romanii isteti se lupta sa intre cu produse curate pe o piata plina de E-uri. Unii dintre ei participa chiar acum, la un targ cu mancaruri traditionale, deschis la Bucuresti.
Trebuie spus de la bun inceput ca toate produsele au certificat, nu contin conservati sau coloranti si sunt 100% eco. Asta inseamna ca atunci cand gospodarii cultiva legumele, fructele si chiar furajele cu care isi hranesc animalele nu se folosesc ingrasaminte chimice.
La Targul de alimente ce are loc in Capitala, mai exact in fata Facultatii de agronomie, miroase a sarmalutele aburinde si a pastrav aruncat pe jar.
In afara de aceste produse gatite pe loc, gasiti si nelipsitele preparate din carne sau branzeturi pe care fermierii le pregatesc in casa: muschi afumat, costita si carnaciori de casa sau branza telemea, cas dulce si cascaval impletit.
Toate iti lasa gura apa dar sunt ceva mai scumpe ca cele din magazine pentru ca sunt 100% naturale. Asadar un kilogram de muschi afumat costa 55 de lei, carnatii de casa se vand cu 30 de lei, iar ciolanul cu 18.
Le puteti incerca pe toata pana duminica seara. Numai ca degeaba suntem talentati iar mancarurile noastre sunt vestite daca nu stim sa ne vindem marfa.
Putini s-au avantat in aceasta industrie bio iar Romania ramine tara cu cea mai mica suprafata cultivata ecologic din toata Uniunea Europeana. Grav este ca pe restul de 99% punem pesticide.
Pe acelasi subiect: