Emil Boc a sarit ca ars la auzul acestor lucruri. Primarul Clujului spune ca nu poate sa indeplineasca o asemenea sarcina atat de repede, pentru ca subalternii sai sunt in concediu. "Aducem nemti", i-a raspuns ministrul de interne, Ioan Rus.

"Facem in 20 de zile un mini recensamant sa vedem doar daca mai exista omul sau nu mai exista", a spus Victor Ponta.

Nu se stie deocamdata cine, cum si cu ce bani va numara din nou toata populatia cu drept de vot a Romaniei. Cert este ca premierul vrea ca din cei 18,2 milioane de alegatori sa dispara romanii din strainatate, mortii nedeclarati, puscariasii cu dosar penal, bolnavii psihic si, in fine, romanii care au renuntat la cetatenie.

Imposibil, spune Emil Boc, primarul Clujului, a carui voce s-a auzit astazi din nou in sala de sedinte a Palatul Victoria. "Primaria Cluj-Napoca are 1.000 de oameni, sa zicem. Nu gasim oameni sa faca treaba aceasta. Va propun sa importam nemti, aducem nemti care sa ne faca numaratoarea", i-a raspuns Ioan Rus, ministrul Internelor.

Nu a fost singura ironie. Premierul l-a luat peste picior pe un oficial din Covasna, unul dintre judetele cu cea mai mica prezenta la Referendum. Una peste alta, la inceputul saptaminii viitoare aflam cine va rezolva problema.

De ce suntem insa in aceasta situatie?
Adica de a nega datele pe baza carora s-a efectuat referenumul? Premierul nu are nu raspuns. Nici Autoritatea Electorala Permanenta si nici ministerul de interne nu au gresit, spune el. Premierul l-a pus insa pe Ioan Rus in situatia incomoda de a cere sfaturi de la unul dintre principalii sai adversari politici.

Concluziile acestei harababuri generale le trage tot Victor Ponta: "Semnam hartii, primim hartii pe care nu le verifica nimeni, upa care ne trezim ca dam din colt in colt, nu stim cine e viu, cine e mort, cine e in Romania, cine e in strainatate, parca suntem mai putin organizati decat acum 20 de ani."