Potrivit unui comunicat remis presei, ANAF precizeaza ca in constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si de suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.

“Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016”, anunta Fiscul.

In consecinta, conducerea ANAF a mentinut acest spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala. In schimb, sporurile acordate pentru orele suplimentare efectuate de mentin la valoarea de 75% din salariul de baza.

Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc si suprasolictare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive”, a mai precizat ANAF.

Decizia vine in contextul in care premierul Sorin Grindeanu i-a convocat, vineri, la Palatul Victoria, pe presedintele ANAF si pe ministrul Finantelor pentru a discuta despre incasarile mai mici la buget, pe primele doua luni ale anului.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, dupa intalnire, ca a cerut ANAF masuri pentru o "reforma pe fond" pana saptamana viitoare, pentru cresterea gradului de colectare.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.