Cele mai mari valori au fost in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.907 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.088 lei). 

Castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.563 lei in iulie, cu 1,9% mai mare decat in iunie 2015. 

In iulie 2015, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta, ca urmare a aplicarii prevederilor legale pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta si pentru performante deosebite), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), dar si realizarilor de productie ori incasarilor mai mari (functie de contracte). 

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul fabricarii produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, cu 14,2%, si in alte activitati extractive, cu 14,1%. 

Cresteri intre intre 6% si 8% s-au inregistrat in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor mijloace de transport. 

De asemenea, cresteri intre intre 4,5% si 5,5% au fost in sectoarele de extractia carbunelui superior si inferior, hoteluri si restaurante, agricultura, vanatoare si servicii anexe, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (inclusiv inregistrari audio si activitati de editare muzicala; activitati de difuzare si transmitere de programe), colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor (inclusiv activitati de recuperare a materialelor reciclabile; activitati si servicii de decontaminare), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei (inclusiv fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite), fabricarea articolelor de imbracaminte, constructii. 

Scaderile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost determinate de acordarea in iunie de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri. De asemenea, si din nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), precum si de angajarile de personal cu castiguri salariale mici in unele activitati economice. 

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in sectorul de fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice - 10,9%, in cel de activitati de editare, fabricarea bauturilor - intre 9,5% si 10%, in cel de in tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, cercetare-dezvoltare, activitati de servicii anexe extractiei, extractia petrolului brut si a gazelor naturale - intre 2% si 4,5%. 

Cresterile castigului salarial mediu net in sectorul bugetar fata iunie: in administratie publica (2,2%), sanatate si asistenta sociala (1,3%), ca urmare a aplicarii prevederilor legale de la 1 iulie 2015. In invatamant s-a inregistrat o scadere a castigului salarial mediu net, cu 3,4%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacantei scolare.