Doua avioane particulare de lux au aterizat la Oradea in aceasta dupa-amiaza la interval de sase minute. Una este aeronava Gulfstream, a companiei Tiriac, care a transportat mai multi oameni de afaceri.

"- Pe ploaia asta credeti ca o sa mearga vanatoarea ?
- Da, sigur am mai vanat..."

  
Printre cei care isi vor aduce maine la Balc pustile gravate cu argint se numara Wolfgang Porsche -mostenitorul imperiului auto, Georges Marsan - primarul din Monte Carlo, Frantz Rauch - cel mai mare producator de sucuri din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Alfred Baumhauer - designerul celebrului brand Cartier si Inigo Herrera - fost membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

In Almasul Mare, satul din care sunt recrutati gonacii, barbatii sunt in asteptare. Listele au fost facute, insa nu toti au avut norocul sa se regaseasca pe ele .

"- Anul trecut am auzit ca le-o dat 500. (Gavril Bozga, localnic)
-  Deci e mare lupta pe locurile alea, asa-i? (reporter)
-  Vai de capul meu, fara discutie."

Acest localnic, de pilda, n-a mai fost ales pentru vanatoarea din acest an. Altii vor avea grija sa ii puna pe fuga pe cei 700 de mistreti, crescuti special pentru eveniment.

Maine dimineata, cornul va suna pentru prima goana. Zeci de vanatori, gonaci si carutasi se vor aduna la ora 5:00 la Balc, unde acum pregatirile sunt in toi. In aceasta seara, cei mai multi oaspeti, cazati deja la resedinte de lux din zona, isi pregatesc armele scumpe si isi vor alege modelele de zeci de mii de euro pe care le vor folosi in prima zi de vanatoare.

In ambele zile, oaspetii vor gusta bucate traditionale: anul trecut au fost incantati de ciorba de mistret, bors de miel si coaste de porc la gratar. Maine seara va avea loc o petrecere privata. De atmosfera se vor ocupa Andreea Banica si Corina Bud. La vanatoarea de anul trecut au fost impuscate 207 exemplare. Majoritatea au ajuns la cantinele unor case de copii si batrani.