Oferta depozitului de produse confiscate pe care Fiscul il are in Bucuresti bate orice mega-promotie din magazine: pulovere de dama sau camasi pentru copii la 7 lei, sosete la 1 leu, ghetute pentru copii la 10 lei, hanorace pentru barbati la 5 lei, geaca de blugi la 21 lei sau pantofi cu toc din imitatie de piele la 8 lei.

Prezentarea produselor nu este una pentru fitosi, acestea fiind prezentate pe niste rafturi vechi de fier intr-o hala intunecata. Mai mult, produsele de imbracaminte si incaltaminte nu sunt pentru persoanele foarte pretentioase, majoritatea fiind produse turcesti sau chinezesti, dar de calitate buna.

Insa, pentru cine stie sa caute, depozitele Fiscului sunt pline de bunuri confiscate care pot fi cumparate la preturi modice. Trebuie sa aveti noroc insa sa mergeti intr-o zi in care s-a primit marfa!

Desi situat intr-o zona destul de indepartata de centul orasului, respectiv in Regie (mai exact pe Bulevardul Regie numarul 2, in sediul fostei societati Tutunul Romanesc) asta nu ii impiedica pe oameni, mai ales pe proprietarii de magazine de cartier, sa viziteze depozitele Fiscului. Ba chiar mai mult, comerciantii isi cumpara marfa direct de la stat pentru ca preturile sunt foarte avantajoase.

“Avem zilnic  peste cinci vizitatori, in special firme, care cumpara in general mai multe bucati din fiecare, depinde de marfa, pentru magazinele lor”, ne-a spus una dintre angajatele care supervizeaza activitatea.

Orice persoana, care vrea sa isi cumpere haine ieftine, poate vizita de luni pana vineri, pana la ora 15.00 depozitul Fiscului.  

Singurul inconvenient ar fi modalitatea de plata care va plimba putin pana la Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, unde veti plati marfa rezervata la depozit si abia apoi va veti intoarce cu o factura pentru a o putea ridica.

La prima vedere, pentru cine nu este interesat de calitatea foarte ridicata, sa cumperi ghetute pentru copii cu 10 lei ori o pereche de blugi cu 10 de lei este un adevarat chilipir. Reducerea poate fi si mai mare in cazul in care stocul respectiv nu se valorifica în perioada stabilita.

Astfel, ghetutele de 10 de lei vor costa cu 30% mai putin dupa o luna daca au ramas in rafturile magazinului, iar dupa cinci luni de la data primei evaluari, preturile produselor pot cobori chiar si cu 75%!