Ministrul a precizat ca a fost deja elaborat un proiect-tip de cresa, modular, care va aplicat la nivel national.

"Proiectul este modulat in asa fel incat sa putem sa construim crese pentru un numar de copii, incepand cu 20, 40, 80. Modulul se refera la un numar de 20 de copii. Am stabilit si un pret de referinta pe modul, sub 100.000 euro fara TVA", a afirmat ministrul.

"Vom construi peste tot unde este nevoie, in special in mediul urban, pentru ca aici este nevoie de locuri in crese, mai putin in mediul rural", a adaugat Udrea, citata de Mediafax.

Ea a spus ca in Bucuresti, de exemplu, va fi nevoie sa fie construite doar aproximativ 16 crese pentru 2.000 copii.

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe de alta parte, ca se vor desfiinta 200 de spitale si acestea ar putea fi transformate in crese si aziluri de batrani.

"Ministerul Sanatatii trebuie sa inchida 200 de spitale mici, fara dotare, in care omul nu are nicio sansa aproape. I se da doar primul ajutor oricum, acum si este trimis la Bucuresti cu o salvare. Incepe acest proces de inchidere a spitalelor si de transformare a lor, ca prima solutie, in azile pentru batrani si in crese, in functie de nevoile sociale ale zonei", a explicat presedintele.

El a adaugat ca spitalelor "li se va face tratamentul necesar pentru ca acele cladiri sa poata fi utilizate in siguranta".

Presedintele a subliniat ca faptul ca vor fi inchise spitalele nu inseamna ca va disparea si asistenta medicala din acea zona. "Aceasta (asistenta medicala, n.red.) va fi concentrata intr-un spatiu restrans , unde sa se poata face o prima interventie de care omul are nevoie", a spus presedintele.