Practic, potrivit Articolului 252 din Codul Fiscal, a doua proprietate este impozitata cu 15% mai mult fata de impozitul normal platit pe cladiri, pentru a treia locuinta cu 50%, a patra cu 75% iar peste cinci locuinte cu 100%.

Atanasie Dutu, directorul Directiei Taxe si Impozite din cadrul Primariei Sectorului 2 a declarat pentru incont.ro ca aceasta lege se aplica din 2007, si ca in ultimii trei ani persoanele care au mai multe proprietati au fost supraimpozitate.

"Domnule ministru Vladescu, in proiectul de lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentara", a spus prim-ministrul Emil Boc.

"In proiectul de lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima se impoziteaza normal, pentru toti la fel, incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a aduce un plus de venituri la bugetul de stat si de a avea un efort de solidaritate si din partea celor care au in Romania mai multe proprieti. Si ei sa contribuie la acest efort pe care il facem", a precizat Boc.

Impozitul va creste proportional pentru a treia, a patra si urmatoarele proprietati.