Ce v-a ingrijorat cel mai mult in anul 2014?" Aceasta a fost intrebarea la care romanii au raspuns la sfarsit de an. 25% dintre ei au numit lipsa locurilor de munca, iar 15% criza politica, dar si frica de boala.

Cu toate acestea, ai nostri stau bine cand vine vorba de viata personala. Cel mai putin au fost ingrijorati de singuratate, lipsa banilor sau de starea de sanatate.

Conform ultimelor cifre date de autoritati, cei mai multi someri din Romania au intre 40 si 49 de ani. Sunt urmati de cei cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani. Exista, insa, si oameni care n-au avut grija locului de munca in 2014.

Acelasi sondaj arata ca romanii au cea mai multa incredere in SMURD, pompieri, Armata, DNA si Biserica. La polul opus se afla, cu o cota mica de incredere, FMI, organizatiile neguvernamentale, sindicatele, partidele politice si, pe ultimul loc, Parlamentul.

Una peste alta, majoritatea considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna.

Si, pentru ca inaintea unui an nou, ne propunem lucruri marete si suntem mai optimisti, acest lucru s-a reflectat si in atitudinea romanilor in fata anului 2015. 58% dintre ei cred ca noul an va fi mai bun decat cel 2014, in timp ce doar 9% cred ca vor duce o viata mai grea.

Bineinteles, pe langa incredere, conteaza sa depunem si efort pentru ca planurile noastre sa se realizeze.