Sunt trei zile de cand cele 400 de familii din Barcanesti nu au niciun strop de apa. Si nici sperante nu au cat timp unul dintre pilonii viitoarei autostrazi sta exact peste conducta localitatii. Mult-trambitata autostrada care va lega Capitala de Brasov trece exact peste centrul comunei prahovene.

Constructia uriasului pasaj suprateran a inceput saptamana trecuta cu turnarea fundatiei stalpilor de sustinere. Constructorul sustine ca n-are nicio vina pentru dauna creata, dar nici solutie la problema oamenilor nu are deocamdata.

Suntem de rasul lumii, spun localnicii din Barcanesti. O armata de specialisti au lucrat ani in sir la proiectarea autostrazii si o alta armata supervizeaza executia. Dar chiar si asa o greseala uriasa  - nu se stie a cui - i-a lasat pe oameni fara apa.    

"Greseala s-a facut pentru ca stalpii s-au turnat pe conductele de apa. Nu cred ca n-au stiut pentru ca au avizele de la noi de la apa, de la toate, ca la orice lucrare. Nu stiu la ce adancime s-au dus, cred ca nu si-au dat seama si la o asemenea greutate conducta s-a spart …. o greseala de executie", a declarat Gheorghe Dima, primarul comunei Barcanesti.

Localnicii se tem acum ca nu cumva sa ma apara si alte probleme. Pe sub fundatiile proaspat turnate trec si retetele de gaz si curent electric.

De trei zile muncitorii sapa pe langa pilonul amplasat prost, dar nu sufla un cuvat despre ce urmeaza sa faca. Oricum... fie muta stalpul, fie muta conducta.