"Ceea ce se intampla acum este demonstratia ca USL gireaza, de fapt, retelele de colectare a spagii din educatie. Cu ce am facut in 2010 si 2011, prin organizarea corecta a examenului de bacalaureat, am aratat ca se poate rupe reteaua spagii din educatie, care incepe de la elevi, parinti, profesori, directori, sindicate, inspectorate si partide politice. Vorbim despre retele. Cazul «Bolintineanu», directoarea de la «Bolintineanu», nu este adevarata miza, care este destructurarea retelelor cvasimafiote de colectare a spagii din educatie. Asta am facut eu si Guvernul Boc in 2010 si am dat lovitura de gratie in 2011. Acum aceste retele de colectare a spagii din educatie se regrupeaza, se repozitioneaza sub atenta ingrijire a USL", a declarat Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Fostul ministru al Educatiei a spus ca cea mai buna proba in sustinerea afirmatiilor sale este aceea ca "spaga la «Bolintineanu» era colectata de un profesor consilier local PSD".

"Asta arata clar care este circuitul spagii. Toata opozitia pe care ati vazut-o la Legea Funeriu, la masurile pe care le-am luat pentru Bacalaureat, a fost de fapt expresia disperarii politicienilor ca rupeam acest circuit al spagii. Asta e miza adevarata si de aceea toate interventiile pe care le vedeti din partea mai marilor zilei pentru a tine jos, pentru a calma, pentru ca nu cumva sa se descopere exact acest circuit este de fapt pentru ca partidele de la guvernare pun presiuni pe decidenti si le spun: «Fratilor, opriti ce se intampla, ca daca nu, nu mai putem colecta noi spagile». Despre asta e vorba", a sustinut ministrul.

Daniel Funeriu a precizat s ca atunci cand este o problema "organele abilitate ale statului trebuie sa-si duca misiunea pana la capat". "Va rog sa observati ca in perioada mandatului meu am mizat pe excelenta, am clasificat universitatile, am ierarhizat programele de studii, am facut astfel incat elevii buni sa ia bacalaureatul, profesorii buni sa fie rasplatiti. Asta se numeste reforma, sa dai resurse si putere celor de calitate. Solutia este aplicarea Legii Educatiei, insa vedem ca toti cei care se opun excelentei, cei care sunt exponentii mediocritatii, nu vor", a adaugat oficialul.

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a participat sambata, la Bistrita, la lansarea filialei Bistrita-Nasaud a Fundatiei Miscarea Populara.