"Este vorba de un alt scenariu luat in calcul de municipalitate avand in vedere ca ne gandim si la aparitia unui card municipal cu puncte, in care punctele sa reprezinte si ajutorul dat de municipalitate. Ce este sigur este ca firmele care functioneaza in apartamente nu vor primi acest ajutor", a declarat Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Edilul general al Capitalei a mai aratat ca sunt aproximativ 500.000 de persoane in Capitala cu venituri de peste 2.500 de lei, care vor plati pretul gigacaloriei integral, alaturi de firme.

Oprescu si-a exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea populatiei de a suporta costul apei calde si a caldurii, mai ales in perioada de iarna, dar a precizat ca primaria nu mai poate sustine financiar subventiile.

La prezentarea bilantului la doi ani de mandat, primarul Oprescu a mai spus ca cea mai spectaculoasa lucrare urbana din Romania, la capitolul infrastructura, este in mod cert Pasajul Basarab.

Printre realizarile sale in doi ani de mandat, Oprescu a amintit lucrarile de reabilitare desfasurate pe 55 de strazi, precizand ca in 2010 au inceput lucrarile la alte sapte mari artere.

Despre celebra autostrada suspendata, primarul general nu a facut referiri clare legate de inceperea lucrarilor, spunand doar ca “vor incepe anul acesta”.