"Am primit raportul controlului. Concluzia ar fi ca in septembrie putem organiza licitatia pentru firma de deratizare", a declarat, sambata, edilul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat in vizita la Straulesti pentru inspectarea stadiului lucrarilor efectuate acolo.

El a mai spus, citat de Mediafax, ca in prezent se deruleaza campania de detantarizare, inceputa in martie.

"Suntem in plina campanie de detantarizare. Inca din martie am inceput distrugerea oualelor de tantari. Daca nu facem acest lucru din timp, apoi o facem degeaba. Nu putem lasa sobolanii sa umble prin Capitala. De aceea, nu vom lua nicio masura acum. Vom organiza licitatia in septembrie, cand avem mai putina treaba in aceste sectoare", a mai spus Oprescu.

Primaria Capitalei a incheiat in 1996 un contract cu SC 3 Romania SA pentru deratizare si dezinsectie. Timp de 14 ani nu s-a organizat nicio licitatie pentru actiunile de acest gen.

Presa a relatat ca Primaria Capitalei a platit, in 2009, catre SC 3D Romania SA suma de 4,3 milioane de euro pentru starpirea tantarilor si 2,5 milioane de euro pentru deratizare. In noiembrie 2009, contractul a fost reinnoit si pretul a crescut cu un un milion de euro, ajungand la 7,7 milioane de euro, potrivit relatarilor din mass-media.