Dragomir, Corbu si Arhire au fost adusi la instanta cu propunere de arestare preventiva in jurul orei 00.15, fiind audiati timp de peste cinci ore.

La iesirea din tribunal, Dragomir a declarat: "Am avut incredere in justitia din Romania si uite ca s-a facut dreptate. I am very strong (Sunt foarte puternic, n.r.)", scrie Mediafax.

Decizia TB nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Luni au fost retinuti, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, evaziune fiscala si spalare a banilor, si oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor, si Alexandru Madalin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF sa aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei in favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu si Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, in scopul insusirii sumei, potrivit procurorilor bucuresteni.

Din probele administrate in cauza a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intentie, a determinat membrii LPF sa aprobe acordarea/plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat, in scopul insusirii sumei anterior mentionate, arata procurorii.

Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitand de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vanzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere, care atesta desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui cumparator, cu societatea administrata de Mihai Corbu si Radu Arhire.