Decizia Curtii de Apel Bucuresti a venit chiar cu o zi inainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzati inculpatii, noteaza Agerpres.

Marian Iancu se afla in prezent in penitenciar, condamnat definitiv in octombrie 2014 intr-un alt dosar legat tot de rafinaria RAFO. 

Ovidiu Tender este unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania, cu o avere estimata in 2012 la 400 de milioane de euro.
 
Dosarul RAFO-CAROM, este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania

Dosarul a fost trimis la instanta in august 2006, iar rechizitoriul a fost intocmit de Alina Bica.

Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata. 

Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata. 

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC CAROM SA Onesti, iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti. 

In perioada 2002 - 2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt si, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.