Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In acest dosar, Ovidiu Tender si Marian Iancu au fost trimisi in judecata in 2006, rechizitoriul fiind intocmit de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, trimisa in judecata, in stare de arest, in dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat.

Tender si Iancu sunt acuzati ca au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Onesti si au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, suma stabilita la nivelul anului 2003. Inainte de 1990, Carom SA a facut parte din Platforma Petrochimica Onesti.

Cei doi oameni de afaceri sunt acuzati ca au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex. In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan.

"Se poate constata ca avem de-a face cu un grup infractional bine definit, in care fiecare persoana are un rol structurat si determinat, urmarind indeplinirea unor activitati punctual stabilite de catre initiatorii grupului, inculpatii Iancu Alexandru Marian si Tender Ovidiu Lucian", au notat anchetatorii, in rechizitoriu.

Referitor la sentinta pronuntata marti, Ovidiu Tender declarase pentru Gandul ca se asteapta la o achitare. "Ma astept la o achitare. Nu am facut nimic", a spus el.

Omul de afaceri Marian Iancu se afla in inchisoare, dupa ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, in 14 octombrie, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca "RAFO". Si in acest caz, procesul a fost unul maraton, cu o durata de opt ani.