Peste tot prin tara pacientii intreaba la farmacii de acest ser, mai ales ca pretul sau este cu mult mai mic decat variantele sale importate.

Din pacate, insa, in multe locuri stocul este epuizat, iar farmacistii spun ca nu vor mai primi fiole. Ultimele depozite dateaza de anul trecut din luna septembrie, iar zilele acestea s-au terminat. Multi medici de familie, extrem de multumiti de el, au continuat insa sa il prescrie.

La Iasi, acolo unde pana nu demult se producea Polidinul, se mai gasesc cu chiu cu vai cateva fiole ratacite prin farmacii. Oamenii se grabesc sa-si faca ultimele rezerve. In schimb, in alte orase, cum ar fi Targu Mures, stocurile s-au epuizat de mult.

Reprezentantii Agentiei Medicamentului spun ca filiala din Iasi a institutului lucreaza acum la retehnologizarea liniei de productie, pe care ar vrea sa scoata mai multe vaccinuri. Cei de acolo vor face apoi o cerere pentru o noua inspectie europeana. In acest caz, Polidinul ar putea fi produs din nou. Nu se stie insa cat va mai dura totul.