Toata echipa premierului Boc este schimbata cu multi "juniori", ca intr-un meci amical unde sunt introdusi la final jucatori tineri pentru a avea meciuri in picioare. Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa se descurce cu o intreaga echipa de "lupi tineri" din care cel mai tanar are 31 de ani, iar media de varsta este de 36 de ani.

Desi nu era prevazut, toata echipa de guvernare a premierului Emil Boc a fost schimbata din functie ca urmare a deciziei Consiliului Director al PDL de ieri dimineata. Practic, Emil Boc a preluat marti-dimineata puterea in PDL si a tras dupa el toti ministrii, conform informatiilor de ieri seara, inainte de trimiterea ziarului in tipar, desi o parte dintre ei, printre care si ministrul dezvoltarii Elena Udrea nici nu si-ar fi imaginat ca se va intampla asa.

Desi initial Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat luni-seara sa formeze guvernul, trebuia sa-si prezinte echipa marti-seara, totul a cazut pentru miercuri dimineata, ceea ce arata ca lupta pentru pozitii nu era incheiata.
Noile propuneri de ministri de la PDL sunt: Cristian Petrescu, omul lui Liviu Negoita (primarul sectorului 3), la Dezvoltare (in locul Elenei Udrea), Andreea Paul Vass, consilierul fidel al lui Boc, la Economie, (in locul lui Ioan Ariton), Bogdan Dragoi la Finante (in locul lui Gheorghe Ialomitianu), Alexandru Nazare la Transporturi, (in locul Ancai Boagiu, de fapt mana ei dreapta), Claudia Boghicevici la Munca (in locul Sulfinei Barbu), Stelian Fuia la Agricultura (in locul lui Valeriu Tabara), Gabriel Berca la Interne (in locul lui Traian Igas), Catalin Baba la Educatie (in locul lui Daniel Funeriu) si Razvan Mustea la Comunicatii (in locul lui Valerian vreme).

In Cabinet ar urma sa ramana Leonard Orban (Afaceri Europene), Catalin Predoiu (Justitie), Cristian Diaconescu (Externe) si Gabriel Oprea (Aparare). Mai urma ca UDMR sa-si nominalizeze propunerile.

Este sub semnul intrebarii eficienta noului guvern, avand in vedere ca va avea un mandat limitat in timp, iar unii din noii ministri sunt noi pe domeniul lor. A fost schimbata inclusiv Anca Boagiu de la Transporturi, care a aratat ca pot exista schim¬bari si relansate investitiile in infrastructura daca liderul stie ce sa ceara echipei din subordine, dupa ani de zile de blocare si amanare a licitatiilor.

Citeste mai multe pe www.zf.ro