El a mentionat ca va promova colaborarea cu toate componentele comunitatii nationale de informatii, in conformitate cu competentele legale ce revin fiecareia dintre aceste structuri.

"Imi anunt demisia din Parlamentul Romaniei incepand cu data de astazi, 5 martie. Doresc sa folosesc acest prilej pentru a va asigura ca principalul meu obiectiv in aceasta functie il constituie asigurarea legalitatii depline a functionarii SIE si mai ales colaborarea in acest scop, fara niciun fel de rezerve, cu Comisia speciala de control al activitatilor SIE din Parlamentul Romaniei", a afirmat Melescanu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca SIE va urmari indeaproape executarea sarcinilor ce ii revin din Planul national de prioritati informative aprobat de CSAT.

De asemenea, el a declarat ulterior presei ca ii este greu sa se desparta de institutia Parlamentului, unde a lucrat mai multi ani, dar, in conformitate cu Constitutia, exista o incompatibilitate intre calitatea de parlamentar si cea de persoana care exercita atributii publice de responsabilitate.

"Plec de aici cu regrete, dar si speranta ca voi contribui in continuare intr-un domeniu cu adevarat vital pentru Romania, care e si deasupra partidelor politice si a optiunilor pe care le avem fiecare dintre noi", a explicat Melescanu.

Numirea lui Teodor Melescanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a fost validata in 28 februarie de Parlament.