Melescanu: "Am acceptat propunerea lui Basescu, m-am autosuspendat din PNL"

Senatorul Teodor Melescanu anunta ca a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu de numire la sefia SIE si precizeaza ca s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Melescanu precizeaza, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX, ca a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni.
"Am acceptat aceasta propunere considerand ca ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de presedintele Traian Basescu de a numi la conducerea serviciilor de informatii persoane care fac parte din opozitia parlamentara si nu din majoritate si ca renuntarea la aceasta practica, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evolutiei pe viitor a sistemului politic romanesc", precizeaza Melescanu.

Senatorul mai spune ca amanarea luarii unei decizii pe aceasta tema ar putea afecta desfasurarea normala a activitatii SIE, "institutie care are un rol esential in asigurarea securitatii statului roman, impreuna cu partenerii din NATO si UE".

"Am convingerea ca echilibrul, pregatirea si experienta pe care le am in probleme de securitate internationala imi vor permite sa ma achit in bune conditii de o asemenea responsabilitate, la nivel national", se mai arata in declaratia senatorului.

Teodor Melescanu precizeaza ca, incepand cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat "pe o durata nedeterminata" din calitatea de membru al PNL.

Si Mihai Razvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE si s-a autosuspendat.

Presedintele Traian Basescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Melescanu pentru functia de director al SIE. "In temeiul art. 65, lit. h) din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Teodor Melescanu urmeaza sa fie audiat de comisiile parlamentare, marti la pranz fiind deja programata sedinta plenului Parlamentului pentru validarea noului director al SIE.

Teodor Melescanu, senator PNL, a detinut functii de ministru de Externe si ministru al Apararii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, ca nu crede ca senatorul liberal Teodor Melescanu ar putea fi numit sef la SIE, el precizand ca nu are nicio informatie in acest sens.