Sursele citate au precizat ca in acest dosar se fac acte premergatoare inceperii urmaririi penale, dosarul fiind deschis in urma unui denunt.

Ancheta este derulata de Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2.

Anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultati financiare atat cu Adevarul Holding SRL, cat si cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat in faliment, pe lista creditorilor existand peste 1.200 de societati si persoane fizice si aproximativ 5.000 de salariati neplatiti. Printre societatile pagubite se numara Mercadia Holland BV, actionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor imprumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilitatile bancare ale MIC.RO si cu alte bunuri ale acestei societati.

Surse din mediul de afaceri sustin ca datoriile lui Dinu Patriciu se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Dinu Patriciu se judeca in doua dosare, la Judecatoria Sectorului 1, cu sotia sa, Dana.

Intr-unul dintre aceste dosare, sotia omului de afaceri Dinu Patriciu solicita partajarea averii si o jumatate din totalul acesteia, urmatorul termen fiind stabilit in 11 septembrie.

In actiunea de la Judecatoria Sectorului 1, sotia lui Dinu Patriciu a cerut separatia judiciara a bunurilor detinute in comun, acuzandu-l ca, pe fondul unor relatii extraconjugale si al unei stari de sanatate precare, a instrainat bunuri comune si a garantat obligatii asumate scriptic in favoarea celei cu care are o relatie extraconjugala.

In 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat actiune de divort la Judecatoria Sectorului 1, dosarul avand termen in 16 septembrie.