Mostenitoarea imperiului celui mai bogat roman: "Nu ma vad facand altceva", Patriciu isi ia adio si de la bursa si a fost stabilita cea mai mare dauna RCA din Romania
In fiecare dimineata citim toate site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Patriciu isi ia adio si de la bursa. Fairwind Securities se retrage de la tranzactionare
Firma de brokeraj Fairwind Securities, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu, si-a anuntat clientii ca se va retrage din activitatea de tranzactionare pe bursa de la Bucuresti si pe pietele internationale. Fairwind a avut anul trecut o cota de piata de 0,3% din tranzactiile cu actiuni de pe bursa de la Bucuresti, fata de 0,95% in 2008, fiind in a doua jumatate a clasamentului brokerilor. Dinu Patriciu a fost multi ani unul dintre „mogulii“ bursei dupa ce a listat, in aprilie 2004, compania Rompetrol Rafinare – Petromidia (simbol bursier RRC), care a fost multa vreme cea mai mare afacere detinuta de un investitor roman la BVB,scrie ZF.
Mostenitoarea imperiului celui mai bogat roman: “Nu ma vad facand altceva”
Adina Niculae are 24 de ani si lucreaza in afacerea tatalui ei, Ioan Niculae, de doi ani, din pozitia de vicepresedinte al grupului InterAgro. A absolvit facultatea de management din cadrul ASE: „Am ales sa fac o facultate romaneasca tocmai ca sa fiu aproape de tata si sa intru in compania noastra”. “Ma ocup de mai multe proiecte din grupul Interagro, de la agricultura, energie si in special partea de trading. Imi place foarte mult. Nu ma vad facand altceva”, spune Adina intr-un material pentru Business Magazin.
Cum a inventat Guvernul Ponta anul de 14 luni pentru a se lauda cu 100.000 de locuri de munca
Guvernul a prezentat, joi, planul national de investitii. Desi suna promitator, datele din prezentarea lui Victor Ponta nu contin nicio noutate, dar vorbesc despre contributii straine, de 10 miliarde de euro, pana la finalul anului. Premierul si-a trecut in cont si 100.000 de noi locuri de munca, aparute de cand este la guvernare. Cifrele oficiale arata insa cu 40.000 mai putine. Premierul Ponta a adunat pe o lista toate proiectele de investitii anuntate deja si a calculat, in mare, cati bani ar trebui sa ne aduca. Victor Ponta: "Tintele pentru 2013 se bazeaza pe cele cinci domenii cheie de investitii strategice, pe un minim de zece miliarde de euro, in totalitate investitii, si minim 50.000 de noi locuri de munca pana la sfarsitul lui 2013." Datele oficiale arata insa investitii straine directe de 320 de milioane de euro in primele 4 luni, adica un indicator aflat la minimul istoric, informeaza stirileprotv.ro
Economistul-sef al BERD: Romania si restul tarilor din Europa de Est nu ating nici in 20 de ani nivelul de trai din tarile dezvoltate
Ratele de crestere economica estimate pentru economiile in tranzitie din Europa de Est sunt insuficiente pentru a asigura o convergenta la nivelul de trai din tarile cu venituri mari in urmatorii 20 de ani. Scaderea productivitatii si imbatranirea populatiei urmeaza sa contribuie la incetinirea cresterii economice fata de ultimele decenii, considera Erik Berglof, economistul-sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). De-a lungul ultimelor doua decenii, Europa de Est a realizat o convergenta rapida la nivelul veniturilor si al reformelor institutionale importante, dar acest impuls a incetinit, multe tari putand fi descrise acum ca fiind „blocate in tranzitie“, a explicat Berglof, noteaza ZF.
Cea mai mare dauna RCA din Romania
Urmasii unui satmarean decedat in 2011 intr-un accident de masina au obtinut in instanta daune morale in valoare totala de 1,7 milioane de euro. Decizia a fost deja atacata de catre firma de asigurari, insa este cea mai importanta dauna inca valabila in Romania in conditiile in care precedentul record a fost modificat de instantele superioare. Era vorba despre o dauna de 2 milioane de euro pe care avocatii asiguratorilor au reusit sa o reduca la doar 900.000 de euro. Ambele cazuri vizeaza liderul pietei locale de asigurari, Astra, scrie Capital.
La cantina cu seful Danone: Ma vad ca un antreprenor care are in spate un gigant cu multe miliarde de euro
Dieter Schulz, 43 de ani, este unul dintre cei mai discreti manageri din industria bunurilor de larg consum, chiar daca afacerea pe care o conduce este numarul 1 pe piata iaurturilor. Austriac la origine, el si-a setat cu exactitate obiectivele pe care le are de indeplinit in Romania. Si este un joc in care se vede doar in postura de invingator. Ziua incepe foarte devreme in sala de sport si se incheie tarziu, tot cu cateva exercitii de intretinere. Din sport a invatat ce inseamna disciplina, un element indispensabil in viata personala si profesionala. Intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Dieter Schulz vorbeste despre faptul ca romanii de rand merita un “trai mai bun”. “Trebuie crescut salariul sau autoritatile trebuie sa gaseasca modalitati prin care sa gestioneze inflatia. Pentru a reporni economia trebuie marite veniturile populatiei. Pe de alta parte, 40% din bugetul unei familii este alocat mancarii, romanilor le place mancarea, ceea ce reprezinta o oportunitate pentru companii”, spune Schulz.
Comisia Europeana suspecteaza mai multe companii mari de telecom ca incalca legea
Comisia Europeana a dispus mai multe “inspectii neanuntate” la sediile marilor companii de telecomunicatii, in urma ingrijorarilor ca acestea ar fi incalcat regulile antitrust, scrie CNN Money. Oficialii au anuntat ca investigheaza daca anumite firme ce ofera si servicii de Internet au abuzat de pozitia dominanta pe care o au pe piata. Potrivit unui purtator de cuvant al CE, anchetatorii au cautat prin birouri dupa documente si e-mailuri care sa dovedeasca acest lucru. Desi nu s-a dorit publicarea numelor companiilor vizate, Orange, care si-a schimbat recent denumirea din France Telecom, a confirmat pentru CNN Money ca este implicata in proces. Conform rapoartelor, si Deutsche Telekon (Germania) si Telefonic (din Spania) fac subiectul investigatiilor, insa reprezentantii celor doua firme au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.
Ultimul telefon de la Nokia va avea o camera de 41 megapixeli
Planul Nokia pentru o revenire spectaculoasa pe piata consta in lansarea unui telefon cu o camera ultraperformanta, transmite Bloomberg. Lumia 1020 va avea o camera foto de 41 de megapixeli, care le va permite utilizatorilor sa faca poze de o calitate mult superioara celorlalte telefoane mobile care se gasesc in prezent pe piata. Si partea de inregistrare video va fi imbunatatita, printr-o tehnologie denumita “oversampling”, a anuntat Stephen Elop, director executiv al companiei, la o conferinta care a avut loc ieri in New York. Nokia a anuntat ca, initial, va oferi telefonul spre vanzare prin operatorul AT&T, incepand chiar de la sfarsitul acestei luni, la pretul de 300 de dolari, pentru un abonament de doi ani de zile. Telefonul are un ecran de 4,5 inci, o rezolutie de 1280 x 768 si 2 GB de RAM.
Washingtonul este "foarte dezamagit" de faptul ca Beijingul nu l-a predat pe Edward Snowden
Statele Unite au afirmat joi in cadrul unei intalniri bilaterale cu China ca sunt "foarte dezamagite" ca Beijingul nu l-a predat pe Edward Snowden, fostul consultant de informatii american aflat la sursa dezvaluirilor privind vaste programe de supraveghere americane, relateaza AFP. Secretarul de Stat adjunct William Burns a afirmat, in cadrul unei conferinte de presa alaturi de oficiali chinezi, ca gestionarea dosarului de catre Beijing nu este "coerenta" cu apelurile recente la o mai buna cooperare intre cele doua state. Burns a amintit ca Washington si Beijing au fost de acord, in cadrul unei intalniri intre presedintii lor respectivi in California (vestul Statelor Unite) luna trecuta, sa colaboreze indeaproape, transmite Mediafax.