Competitia pe piata telecom este tot mai dura. Insa pe masura ce operatorii se bat pe clienti, utilizatorii sunt cei care au de castigat.

Daca acum 5-6 ani, iti luai un abonament cu 5 euro pe luna si cateva zeci de minute incluse, iar cartela te costa tot atat insa vorbeai mai putin, lucrurile stau exact invers. Asa se face ca utilizatorii care aleg cartelele prepaid fac o economie substantiala si vorbesc, la propriu, mii de minute, si pot trimite sute sau mii de mesaje scrise.

Vodafone, atac in forta

Vodafone ofera celor care isi cumpara o cartela 3.000 de minute si mesaje in retea, 75 de minute in orice retea nationala si internationala si  75 de SMS-uri cu 5 euro credit pe luna.

Iar daca adaugi cea mai noua extraoptiune, rezulta ca poti vorbi mii de minute pana ti se descarca mobilul. Extraoptiunea Vodafone cu 10.000 de minute si SMS-uri in retea costa 5 euro pe luna. In plus, ai 40 de minute nationale si internationale, dar si mesaje scrise.

Extraoptiunea poate fi activata pana la 20 februarie 2011 este valabila 3 luni de la aceasta data.

Spre comparatie, cel mai ieftin abonament de voce costa 5,20 euro (cu TVA) si poti vorbi 250 de minute in Vodafone si 25 in alte retele.

Cosmote nu lasa

Iar daca in razboi conteaza sa vii cu cat mai multe oferte, Cosmote contraataca si ofera si el mii de minute, sa fie!

Daca ai o cartela prepaid, atunci poti sa iti activezi o extraoptiune de 6 euro pe luna. De acesti bani poti vorbi 5.000 de minute si SMS-uri in retea. Iar la fiecare reactivare primesti si 5,99 euro bonus.

Extraoptiunea celor de la Cosmote se reactiveaza automat timp de un an, daca ai in cont, in fiecare luna, 6 euro. In schimb, oferta Vodafone este limitata la 3 luni.

De exemplu, cu 5,58 de euro (cu TVA) pe luna ai 50 de minute nationale si internationale, plus 500 de minute si 500 de SMS-uri in retea. Totul daca inchei un contract pe un an sau doi.

Orange duce lupta mai departe

La Orange poti sa-ti iei o cartela gratuita, iar cea mai ieftina extraoptiune porneste de la 3 euro pe luna. Optiunea este valabila 15 zile si poti vorbi 400 de minute in retea si 20 in alte retele.

Iar daca iti faci abonament, dai 4,17 euro pe luna (cu TVA) si ai 200 de minute in retea si 25 nationale. Aici si extroptiuni. Pentru 4,69 de euro pe luna (cu TVA) mai vorbesti inca 180 de minute in retea.