Surse oficiale au declarat, vineri, pentru Mediafax ca Dan Suciu, redactor-sef al postului TV Money Channel, si Ionut Stanimir, sef comunicare externa al BCR, sunt variantele premierului Razvan Ungureanu pentru postul de purtator de cuvant al Guvernului, ei avand deja discutii pe aceasta tema cu seful Executivului.

"Seful Guvernului doreste ca in postul de purtator de cuvant al Guvernului sa fie o persoana specializata in economie. Cele mai mari sanse de a ocupa acest post le are Dan Suciu, care a acceptat in principiu sa preia functia, dar decizia finala apartine premierului, iar la acest moment nu este luata", au aratat, vineri, sursele citate.

Lista persoanelor luate in calcul pentru instalarea pe acest post a inclus mai multe nume de fosti si actuali jurnalisti specializati in economie, dar unii dintre acestia au refuzat oferta din cauza mandatului scurt al Guvernului, pana la alegerile parlamentare din toamna, si a contextului politic.

Aceleasi surse afirmau ca premierul i-a propus de la inceput actualului purtator de cuvant, Ioana Muntean, sa ramana in echipa sa de comunicare, iar aceasta ar fi acceptat.

Dan Suciu a mai lucrat ca redactor si redactor-sef la saptamanalul Privirea, specializat fiind in economie, iar ulterior la revista Banii Nostri si la saptamanalul Prezent.

El este absolvent al Facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, si are un master de Politici Publice.

Citeste si:

Cat costa cel mai scump accesoriu de business. Lucruri fascinante despre apetitul schimbator pentru ceasurile de lux FOTO