"Camera cu doua paturi cu dulap racitor pentru cine solicita, grup sanitar propriu, cu chiuveta si toaleta", este oferta pe care o prezinta Georgeta Selig, director de hotel.

Desi asa pare, aceasta nu este o oferta de cazare pentru concediu ci o posibila varianta de cazare pe termen lung. Cei care isi permit sa plateasca dublu fata de stat, adica 450 de lei pe luna, vor sta intr-un loc nou iar menajerele le vor face curatenie. Ca sa nu mai spunem ca salile de curs sunt peste drum.

Daca vi se pare mult, puteti sa va mutati la pensiune. De exemplu, proprietarii unei case cu sapte camere au ales sa renunte la turisti si s-au reorientat. Este adevarat ca vila se afla la 15 kilometri departare de oras.

Intrebat cat costa un pat intr-o astfel de camera, Mihai Mihalache, proprietar de pensiune, raspunde: "50 de euro pe luna, cu utilitati cu tot adica fara sa mai platesti altceva."

Cei care nu primesc pachete de la parinti au posibilitatea sa isi achite cele 3 mese zilnice cu 40 de lei.

"Suntem chiar in centrul comunei, avem alimentara, xerox ale noastre, bar, librarie, farmacie toate sunt aici", incearca sa-si faca reclama buna Mihai.

Sabin este din Bacau si cum n-a mai prins loc in camin s-a gandit sa isi inchirieze o garsoniera. L-ar costa 800 de lei cu tot cu utilitati. Nu are acesti bani asa ca va da 480 de lei pentru o camaruta la curte.

Afacerile prospera pentru ca doar universtitatile de stat scot anul acesta putin peste 100 de mii de locuri de cazare desi cererea este de cinci ori mai mare.