Dar ce ne facem cand ne trezim ca trebuie sa caram dupa noi prin buzunare tot felul de telecomenzi si gadget-uri?

Asa ca incep sa apara aplicatii care sa ruleze pe telefonul mobil, care practic devine obiectul care poate indeplini zeci de functii de unul singur.

Asa se face ca a fost realizata o aplicatie pentru iPhone - Viper SmartStart, care devine telecomanda masinii. Teoretic, butoanele unei telecomenzi de pornire a motorului vor fi disponibile pe ecranul unui iPhone.

Dar pentru ca sistemul sa functioneze, trebuie sa ai alarmă Viper HD, LC3 sau LE. Apoi trebuie sa cumperi modulul Viper SmartStart, care va fi conectat la alarma de pe masina.

In final, trebuie instalata aplicatia Viper SmartStart pe iPhone. Ea nu ruleaza doar pe telefonul de la Apple, fiind compatibila si cu cateva modele Blackberry.

Sistemul SmartStart foloseste reteua de telefonie mobila pentru a trimite comenzile si confirmarile. Toate comenzile de la telefon pentru masina trec printr-un server Viper care le transmite mai departe modulului instalat in masina.

Dar pentru protectie, masina nu va putea fi condusa fara cheia originala. In cazul in care cineva porneste masina cu ajutorul telefonului, daca va incerca sa intre in ea si sa plece, alarma va porni, iar motorul se va opri.