Este un fenomen. Suntem tot mai puţini, şi tot mai puţin pregătiţi. România e lovită de o depopulare continuă, dublată de o migraţie masivă a forţei de muncă timp de ani de zile. Şi pentru niciuna dintre situaţii nu apar soluţii.

Intrăm astăzi în culisele unui subiect tot mai dureros pentru România - criza naţională de forţă de muncă. Ţara din care meseriaşii pleacă şi în care creşte numărul celor asistaţi social. Un român care munceşte ”ţine în spate alţi 3″.

România, 238 de kilometri pătraţi - a 13-a ţară ca mărime în Europa. Avem munte şi mare, avem terenuri fertile, multe râuri şi Dunăre. Raiul pe pământ zic mulţi străini, dar avem o mare problemă: România e o ţară tot mai depopulată!

O arată toată statisticile, iar fenomenul se acutizează an de an. Avem valuri de migrare şi avem spor demografic negativ. Ne pleacă tinerii, pierdem oameni cu experienţă şi rămânem cu cei care nu mai vor să muncească.

Se nasc mult mai puţini copii şi în loc de prosperitate şi profit, ţara dezvoltă… enclave de sărăcie şi singurătate: sate, comune şi chiar oraşe mici, locuri în care nenumaretele lipsuri alungă!

Citește continuarea pe www.stirileprotv.ro.

Citește și: România depopulată. Dăm ajutor social unor oameni care nu mai vor să muncească